Afspraak maken

Wat zijn orthopedische steunzolen?

B steunzolen 2

Orthopedische steunzolen worden volledig op maat van jouw voeten gemaakt. Dat is het grote verschil met confectiesteunzolen.

Wanneer je het woord ‘steunzolen’ googelt, krijg je meteen een hele reeks steunzolen te zien die je vandaag kan bestellen en morgen in huis hebt. Je raadt het al: deze niet-orthopedische steunzolen zijn niet op maat gemaakt en dus ook niet aangepast aan jouw specifieke noden.

Waarom kiezen voor op maat gemaakte orthopedische steunzolen?

Heel eenvoudig. Je wil bepaalde pijnklachten voorkomen of verhelpen. In het geval van pijn, wil je er liefst ook nog eens zo snel mogelijk vanaf. Dat lukt het best met orthopedische steunzolen die gemaakt zijn op maat van jouw voeten, want elke voet is anders. Bijgevolg moet ook elke steunzool een tikkeltje anders gemaakt worden, want alleen dan ondersteun en/of corrigeer je je voeten maximaal.

Verschillende materialen, verschillende doelstellingen

Orthopedische steunzolen op maat bestaan in heel wat verschillende materialen. De keuze voor een bepaald type orthopedische steunzolen hangt af van de nodige correctie en doelstelling.

Er zijn steunzolen voor dagelijks gebruik. Maar er bestaan ook steunzolen specifiek om te sporten, om in veiligheidsschoenen te dragen of om ondersteuning te bieden bij een bepaalde aandoening. Zo heb je bijvoorbeeld speciale steunzolen voor mensn met diabetes, hielspoor, hallux valgus, etc.

Bij pijn is het dan ook heel belangrijk om de onderliggende oorzaak van die pijnklachten eerst te laten onderzoeken door een gespecialiseerde arts. Eens de oorzaak gekend is, kan een arts jou op voorschrift doorverwijzen om orthopedische steunzolen op maat te laten maken.

Wil je recht hebben op een terugbetaling, dan heb je trouwens altijd een voorschrift van een arts nodig. Meer daarover lees je in deze blog.

Altijd bij jou in de buurt

Denk je nood te hebben aan steunzolen op maat? Raadpleeg dan eerst een gespecialiseerde arts en maak vervolgens een afspraak in één van onze 20 vestigingen in België.