Afspraak maken

Mama Delphine over de MyCRO Band redressiehelm van haar zoontje Odiel

Kindje met redressiehelm MyCRO Band op schommel

De bovenstaande foto is niet van Odiel. Om de privacy van Odiel te beschermen, hebben we een foto gebruikt die bestemd is voor communicatieve doeleinden.

Odiel is 15 maanden oud en droeg recent de 3D-geprinte MyCRO Band redressiehelm om de afplatting van zijn schedel te corrigeren. Redressiehelmtherapie schrikt ouders soms af omdat ze vrezen dat hun baby dit als ongemakkelijk zal ervaren en omwille van de reacties van mensen in hun omgeving. We vroegen aan Delphine, de mama van Odiel, hoe zij de redressiehelmtherapie van Odiel hebben ervaren.

Afplatting door voorkeurshouding

“Bij Odiel werd houdingsafhankelijke plagiocefalie vastgesteld toen hij 6 maanden oud was”, vertelt Delphine. “Dat houdt in dat zijn schedel achteraan rechts was afgeplat doordat hij tijdens het liggen vaker op dit deel van zijn hoofdje steunde. Na consultatie met een kinesitherapeut, osteopaat en kinderarts werd ik doorverwezen naar VIGO om de afplatting van zijn schedel te corrigeren met een redressiehelm.”

Advies gevolgd

“Als ouder vind je het uiteraard niet leuk dat je kindje een redressiehelm moet dragen. Ik was bang dat Odiel het oncomfortabel zou vinden en was ook wel bang voor de reacties van buitenaf wanneer mensen zouden zien dat hij een helm moest dragen. Maar als het nodig is, dan volg je als ouder het advies van experten en dat hebben we dan ook gedaan.”

Van klassieke redressiehelm naar MyCRO Band

“Odiel is gestart met het dragen van een klassieke redressiehelm, maar is overgeschakeld naar de 3D-geprinte MyCRO Band van zodra dit nieuw type redressiehelm op de markt kwam. De MyCRO Band helm ervaarden wij in alle opzichten als een enorme verbetering ten opzichte van de klassieke redressiehelm met schuimlaag. De MyCRO Band was veel lichter om te dragen voor Odiel, hij zweette er veel minder in en ik kon de bekleding er makkelijk uithalen en wassen wat het ook meer hygiënisch maakte. Ook op esthetisch vlak ziet de MyCRO Band helm er beter uit, wat toch ook niet onbelangrijk is.”

Afplatting volledig gecorrigeerd

“Odiel heeft zijn 3D-geprinte redressiehelm in totaal 4 maanden gedragen en dat heeft echt wel geloond. De afplatting van zijn hoofdje is volledig gecorrigeerd. Daar zijn we uiteraard heel blij mee. Mocht ik me nu opnieuw in dezelfde situatie bevinden zou ik mij veel minder zorgen maken en minder twijfelen of ik mijn kind al dan niet een redressiehelm zou laten dragen of niet. We zijn als ouders heel blij dat we deze beslissing hebben genomen”, aldus een tevreden mama.