Afspraak maken

Elektrisch aankoppelwiel: waarop letten als je dit meeneemt op het vliegtuig?

Roue-d'attelage-électrique-Steve

Steve gebruikt het Klaxon KLICK elektrisch aankoppelwiel op zijn manuele rolstoel. Zo maakt hij van zijn manuele rolstoel een elektrische handbike als hij langere afstanden wil afleggen. Handig, maar kan zo’n elektrisch aankoppelwiel ook mee op het vliegtuig?

FLY-batterij met lager vermogen

“In oktober 2021 wilde ik op reis vertrekken naar Tenerife en daar kon mijn Klaxon KLICK uiteraard niet ontbreken. Ik had op voorhand al eens geïnformeerd bij Brussels Airlines of vliegen met een elektrisch aankoppelwiel mogelijk was en waar ik op moest letten. Ze zeiden mij dat ik dit op voorhand moest melden bij het boeken van de vlucht en dat de afneembare batterij niet meer vermogen mocht hebben dan 300 wattuur. Dat is niet het geval bij de gewone batterij die zo’n 528 wattuur produceert, dus moest ik een speciale FLY-batterij aanschaffen van 280 wattuur. Daarnaast mocht het aankoppelwiel maximaal 86cm hoog zijn.”

Alles vlot verlopen

“Zo gezegd, zo gedaan en bij het boeken stuurde ik een mailtje naar de medische dienst van Brussels Airlines. Ik kreeg de goedkeuring van de afdeling "dangerous goods" om de batterij te vervoeren. Eens op de luchthaven heb ik bij het inchecken enkel die goedkeuring moeten laten zien. Bij het boarden heb ik dan de batterij eraf gehaald en in mijn rugzak gestopt. Verder vroeg niemand er iets over. Daarnaast liet ik het aankoppelwiel zelf aan mijn rolstoel hangen, zodat ze dit zeker niet kwijt zouden spelen. Ze hebben de rolstoel en het aankoppelwiel zonder problemen als één geheel vervoerd.”

“Bij de terugvlucht verliep het wat moeizamer. Ik merkte enige nervositeit bij het inchecken. Ik moest meermaals aangeven hoe sterk mijn batterij precies was. Bij het boarden zelf, kreeg ik nogmaals diezelfde vraag en moest ik dit effectief aantonen door de batterij te tonen en de technische specificaties te laten zien op de achterkant. Daar namen ze een foto van en uiteindelijk was het de piloot die zijn toestemming nog moest geven. De batterij ging mijn rugzak in en mocht mee in het vliegtuig.”

Conclusie?

“Al bij al verliep dit zeer vlot. Wat ik wel geleerd heb, is dat zo’n FLY-batterij onmisbaar is als je dit wil meenemen op het vliegtuig. Had ik per ongeluk de orginele batterij laten zitten, dan was ik wel in Tenerife geraakt, maar niet terug, want dan had ik die batterij zeker niet mogen meenemen. Een grote meerwaarde dus!”