Afspraak maken
Enkel-voetorthese header image

Orthesen (of braces) voor onderste ledematen zijn medische hulpmiddelen die ondersteunen, corrigeren, stabiliseren, immobiliseren of beschermen. Dit kan heel breed gaan: van steunzolen tot complete beenbeugels. Braces of orthesen worden altijd voorgeschreven door een gespecialiseerde arts en kunnen zowel in acute als chronische situaties nodig zijn.

Meisje op atletiekpiste

Soorten braces

In geval van een trauma (verstuiking, verrekking, breuk, ...) heeft je kind meestal een geprefabriceerde brace nodig. VIGO werkt samen met leveranciers die de nieuwste ontwikkelingen op gebied van braces aanbieden van eenvoudige enkelbraces tot gespecialiseerde voetopheffers en kniebraces.

Doordat we aanwezig zijn over heel België in eigen vestigingen of op diensten van verzorgingscentra en ziekenhuizen, zijn we ook altijd meteen beschikbaar om de passende brace te leveren en je uit te leggen hoe je die moet gebruiken.

Bij ernstige of chronische aandoeningen aan spieren of gewrichten van de onderste ledematen, waarbij je kind specifieke noden heeft, werken we op maat. Na een maatname door onze gespecialiseerde zorgverstrekkers, produceren we de orthese in onze eigen ateliers. Je krijgt dan inspraak in de kleur en afwerkingsmogelijkheden. Ontdek de mogelijkheden, en ook onze samenwerking met Studio 100, in de kleurencatalogus.

Enkel-voetorthese in het roze

Enkel en voet

Enkel-voet orthesen ondersteunen, beschermen of corrigeren spieren en gewrichten in de voet, enkel of onderbeen. Afhankelijk van de aandoening wordt er gekozen voor een bepaald model. Is je kind rolstoelgebonden en is er nood aan een zachte, comfortabele spalk dan kan een softplint de oplossing zijn. Is je kind net zeer actief maar loopt hij op zijn tenen, dan zal gekozen worden voor een stevige spalk die de enkel blokkeert.

De spalken worden gedragen in gewone confectieschoenen. Is het toch moeilijk om een gepaste schoen te vinden, dan biedt VIGO een assortiment semi-orthopedische schoenen aan die speciaal ontwikkeld zijn om spalken te dragen. Alle spalken kunnen naar eigen smaak afgewerkt worden. Ontdek de mogelijkheden in onze catalogus.

FITin

Een comfortabele orthese met leuke prints voor kids.

Comfort, innovatie en een frisse look voor deze eigen gepatenteerde enkel- en voetorthese op maat. Dat is samengevat waar de F!t-in orthese voor staat. Dankzij het leuke design wordt deze orthese minder geassocieerd met een orthopedisch hulpmiddel.

Pop met een heupprothese

Heup

Een heuporthese is een extern hulpmiddel dat de heupen in de juiste positie zet, ondersteunt, stabiliseert en beschermt.

Voor baby’s met een heupdysplasie of andere heupafwijking wordt meestal een pavlik bandage voorgeschreven. De behandeling met een Pavlik harnas probeert de heupkop terug op zijn plaats te krijgen, door de dijen te spreiden en horizontaal te brengen. Contacteer ons. We geven u heel graag meer uitleg en begeleiding

VIGO Steunzolen

Steunzolen

Blauwe enkel-voetorthese in zwarte schoen

(Semi)-orthopedische schoen