Afspraak maken
Orthese voor kinderen header image

Orthesen of braces zijn medische hulpmiddelen die een deel van het lichaam ondersteunen en corrigeren, stabiliseren, immobiliseren of beschermen. Heeft je kind pijn bij het bewegen of een bepaald type aandoening, dan kan een arts een orthese voorschrijven. Deze is bedoeld om de genezing te bevorderen, een functie te herstellen, de houding te corrigeren of belasting te voorkomen.

Orthese voor kinderen - korset, spalken en helm

Verschillende soorten orthesen

Voor bijna alle ledematen bestaan er orthesen. Ze worden geprefabriceerd of volledig op maat gemaakt. Afhankelijk van wat de arts voorschrijft. VIGO heeft een gamma van de meest eenvoudige geprefabriceerde braces voor bv. verstuikingen tot op maat gemaakte orthesen voor ernstigere aandoeningen.

We zijn aanwezig in tal van ziekenhuizen, revalidatiecentra, MPI, ... waar we, na je consultatie met de behandelende arts, je kind zo snel mogelijk de juiste brace leveren. Als het gaat om een geprefabriceerde brace is zoals voor bv. bij een knieletsel, dan kan je die onmiddellijk meenemen. Voor een orthese op maat, doen we op dat moment een maatname.

Studio 100 prints voor op een orthese bij kinderen

Ontdek de nieuwste Studio100 prints bij VIGO

We gebruiken niet enkel hoogwaardige materialen maar houden ook rekening met aangepaste kleuren, prints & looks omdat we weten dat dit bijzonder belangrijk is. Vooral voor kinderen !

We hebben een eigen ontwerpster in huis die zorgt voor trendy prints en dankzij onze samenwerking met Studio 100, kunnen kinderen zelfs kiezen voor hun favoriete Studio 100 figuur op hun op maat gemaakte orthese!

Voor de jongste kinderen zijn er leuke ontwerpen van Samson, Maya De Bij, Piet Piraat en Heidi. De K3 fans krijgen nu echt een afbeelding van Hanne, Julia en Marthe op hun orthese. Voor de bijna-tieners is er een nieuwe Nachtwacht look. We verwelkomen ook Bumba terug en er is een echte nieuwkomer: Wickie de Viking!

SmartSit

VIGO blijft innoveren.
een revolutionaire nieuwe zitschaal
‘One fit, perfect sit !’

FIT-in

VIGO blijft innoveren.
Een meer comfortabele enkel- en voetorthese voor kinderen