Afspraak maken
Verschillende soorten helmen voor kinderen header image

Er bestaan verschillende soorten orthesen voor het hoofd onder de vorm van een helm. Deze orthesen verschillen van vorm en uitzicht afhankelijk van hun functie. Wanneer de arts een helmpje voorschrijft voor je kind, is dat altijd even schrikken. Weet dat wij je goed begeleiden met een vlotte maatname, nuttige tips en een kwalitatief eindproduct dat er leuk uit ziet.

We vonden het zo erg dat Ella een helm moest dragen maar door de goede begeleiding, de snelle resultaten en vooral het feit dat Ella er zelf geen last van had, viel het uiteindelijk heel goed mee
- Mama van Ella

Courant gebruikte helmen

Deze lijst is niet limitatief. Je arts beslist welk helmpje aangewezen is voor de aandoening van je kind.

Kind met redressiehelm

Redressiehelmen

Sommige zuigelingen worden geboren of groeien op met een schedelvervorming of –afwijking. De meest voorkomende zijn een asymmetrische afgeplatte schedel (plagiocefalie), een afplatting centraal op het achterhoofd (brachycefalie) en een vroegtijdige sluiting van de schedelnaden (craniosynostose). Wanneer een vervorming wordt vastgesteld, kan je arts een redressiehelmpje voorschrijven om de vergroeiing te corrigeren. Dit gebeurt meestal tot de leeftijd van 2 jaar.

VIGO heeft speciaal opgeleide zorgverstrekkers die je kindje volgen gedurende het ganse proces. Regelmatig kom je op controle en wordt de helm aangepast aan de evoluerende schedelvorm. Door middel van moderne scanapparatuur kan de verandering nauwkeurig in beeld gebracht worden.

Kindje met redressiehelm MyCRO Band op schommel

Nieuw: 3D-geprinte redressiehelm

De MyCRO Band is uniek en aangepast aan de schedelstructuur van jouw baby. Hiervoor wordt een digitale maatname (3D scan) gedaan.

Dankzij deze 3D scan kunnen we niet enkel een accuraat en perfect aangepaste pasvorm garanderen maar wordt de maatname voor het kindje ook aangenamer. Bij deze werkwijze hebben we geen gips nodig waardoor alles snel en netjes kan verlopen.

Ik wil er meer over weten
Valhelm

Valhelmen

Als je kindje moeilijk of instabiel loopt, is het mogelijk dat de arts een valhelm voorschrijft. Deze dient om het hoofdje, gezicht, kin en/of kaak te beschermen. Ook in geval van epilepsie kan een helm nodig zijn. We zorgen er steeds voor dat de helm niet enkel een kwalitatief topproduct is maar dat het er ook leuk uitziet met de nieuwste prints en kleuren.

VIGO is eveneens verdeler van Ribcap. Ribcap is geen helm, maar wel een muts die op een unieke en stijlvolle manier bescherming biedt. Heel geschikt voor outdoor activiteiten. Het leuke is dat deze mutsen niet opvallen als beschermend materiaal, maar wel als trendy modeaccessoire. Ze zijn beschikbaar in verschillende maten en kleuren.

Post-operatieve helm

Post-operatieve helmen

Soms heeft het hoofd na een chirurgische ingreep of trauma extra bescherming en ondersteuning nodig. De arts zal in dit geval een post-operatieve helm voorschrijven. VIGO heeft een uiteenlopend aanbod van post-operatieve helmen waarmee we je snel van dienst kunnen zijn.