Afspraak maken
Korsetten, zitschalen, ligorthesen en sta-apparaten header image

Een korset, zitschaal, ligorthese of sta-apparaat ondersteunt de romp, het gebied tussen schouders en heupen. Wanneer dit lichaamsdeel ondersteuning of correctie nodig heeft, schrijft de arts een romporthese voor. Soms is een bestaande, geprefabriceerde orthese aangewezen om de klachten te verminderen. Die hebben we altijd voorradig in standaard maten. Voldoen deze ortheses niet? Of moeten er correcties gebeuren? Dan maken we ze op maat.

Zwart korset met oranje riemen

Korset

Een orthopedisch korset ondersteunt en/of corrigeert de rug of de borstkas. Ze worden bij verschillende soorten aandoeningen voorgeschreven. Bijvoorbeeld in geval van scoliose (een scheefgroeiende rug), pectus excavatum (kippenborst), fracturen of na een chirurgische ingreep. In geval van scoliose is VIGO gespecialiseerd in op maat gemaakte korsetten zoals de Boston brace, de Chêneau brace en de Wilmington brace.

We maken onze korsetten altijd in samenspraak met de behandelende arts, de therapeut en onze zorgverstrekker. We streven er naar om korsetten te maken met het beste materiaal en afwerking, die zo natuurlijk mogelijk aanvoelen. Toch vinden we het ook belangrijk dat het korset er mooi uit ziet met de nieuwste prints en kleuren die je volledig zelf kan kiezen en samenstellen.

Zitschalen

Een zitschaal is een op maat gemaakte zitvoorziening die een correcte zithouding ondersteunt. Afhankelijk van de noden van je kind en in samenspraak met de arts wordt gekozen voor een bepaald model. Dit kan gaan over een zachte of een harde zitschaal, met basisondersteuning of net zeer uitgebreid. We vervaardigen ze steeds uit innovatieve materialen : duurzaam, vlekbestendig, ruime keuze aan kleuren en afwerkingsmaterialen, ....

Je kan ook bij ons terecht voor manuele of elektronische onderstellen.

Roze zitschaal
Achterkant van zitschaal met leuke print
Blauwe zitschaal met naam op geborduurd

SmartSit – One Fit, Perfect Sit

SmartSit is een eigen gepatenteerde zitschaal met een vernieuwend concept qua opmeting, productie en uitvoering. De maatname gebeurt in een speciale pas-stoel en met digitale 3D-scantechnieken waarbij de optimale zithouding meteen wordt bepaald. Meermaals passen is dus niet meer nodig.

De bekleding en afwerking kan je zelf kiezen : kleur, stiksels, geborduurde naam of figuren,… Na 4 weken productietijd is je SmartSit klaar.

Ligorthese

Ligorthesen

Een ligorthese helpt om een comfortabele en gecorrigeerde lighouding aan te nemen tijdens het slapen. Ze helpt je kind optimaal te ondersteunen en kan voor verlichting en ontspanning zorgen. In sommige gevallen wordt een ligorthese gebruikt om te voorkomen dat een letsel erger wordt. De behandelende arts en het verzorgende team bekijken samen met ons welke ligorthese het meest aangewezen is voor je kind. De kleur en afwerking kan je zelf kiezen.

Sta-apparaten

Sta-apparaten

Voor kinderen die niet zelfstandig kunnen stappen of rechtstaan, biedt VIGO verschillende toestellen die hierbij kunnen helpen. Als je kind moet kunnen rechtstaan, maken we een staplank. Dit kan in de vorm van een voorligstabilisator, waarbij de meeste steun wordt gegeven vooraan aan de romp en de knieën. Ook ter hoogte van het bekken is er achteraan een steun die het doorzakken van de knieën verhindert. Daarnaast is er ook de rugligstaplank (of rugligstabilisator) die dezelfde mogelijkheid heeft, maar waarbij de meeste steun achteraan wordt gegeven. Voor wie een goede rompcontrole heeft, zijn er ook de standingframes. Hier worden alleen voeten, knieën en bekken gevat.

VIGO bekijkt samen met de arts en het verzorgende team welk type sta-apparaat voor jouw kind aangewezen is.