Afspraak maken
Hoofd-voetbesturing header image
Man in rolstoel met hoofd-voetbesturing

Voor wie is deze hoofd-voetbesturing bedoeld?

De rolstoel met hoofd-voetbesturing is specifiek bedoeld voor personen die moeite hebben om de joystick op elektrische rolstoelen te gebruiken. Hierbij gaat het bijvoorbeeld om rolstoelgebruikers met hersenverlamming. Hun intellectuele mogelijkheden zijn nog prima, maar hun ernstige motorische problemen beperken hun opties. Daardoor maken ze veel onvrijwillige bewegingen, waardoor ze geen traditionele elektrische rolstoel kunnen bedienen. Zij zijn voor hun verplaatsingen dus aangewezen op de hulp van anderen. Met de hoofd-voetbesturing komt daar verandering in en wordt er een maximale onafhankelijke mobiliteit gecreëerd.

Download de brochure

Wil je meer weten over deze hoofd-voetbesturing?

Laat even je gegevens na en je kan meteen de brochure bekijken.

Geanimeerd beeld van een rolstoel met hoofd-voetbesturing

De werking van de hoofd-voetbesturing

Het CoMoveIT Smart-systeem is een hoofd-voetbesturing die op de rugleuning van de elektrische rolstoel wordt gemonteerd. Het heeft een achter-, linker- en rechterkussen waar de gebruiker met zijn of haar hoofd tegen duwt om naar links, naar rechts of vooruit te gaan. Dit systeem kan ook via voetplaten bestuurd worden. Binnenin de hoofdkussens en voetplaten zitten sensoren die beweging capteren en vertalen in een soepele aandrijving van de rolstoel. Dankzij artificiële intelligentie past het systeem zich elke seconde automatisch aan op basis van de bewegingen van de gebruiker.

De voordelen

  • Meer zelfstandigheid
  • Zeer makkelijk aan te leren
  • Soepele rijcontrole
  • Continue aanpassing aan jouw rijstijl
  • Geen onderhoud nodig

Contactaanvraag

Heeft u iemand in gedachten die mogelijk baat zou bij hebben bij dit besturingssysteem en wenst u hier meer informatie over?

Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op.

VIGO als partner voor de verdeling

Voor de verdeling en professioneel advies naar de gebruikers van het slimme plug-in systeem, ging CoMoveIt op zoek naar een partner met een ruime ervaring bij de CP-doelgroep en vond die bij VIGO.

Onze paramedische zorgverstrekkers komen dagelijks in instellingen en multifunctionele centra waar ze samen met de artsen en zorgverleners CP-patiënten opvolgen. We hebben dan ook heel wat ervaring met de meest uiteenlopende rolstoelsystemen en de mogelijkheden hiervan voor CP-patiënten.

In de pers