Afspraak maken

Hoe lang duurt het tot steunzolen helpen?

Steunzolen - 2 wandelende mensen.png

Wanneer je voor het eerst een nieuw paar steunzolen gaat dragen is dat altijd even wennen. Sommige mensen kunnen nieuwe steunzolen meteen voltijds dragen. Andere mensen ervaren wat ongemak. Gemiddeld duurt het twee tot drie weken om aan nieuwe steunzolen te wennen.

Waarom moet je wennen aan steunzolen?

Steunzolen ondersteunen je voeten en corrigeren je voetstand. Dat heeft niet alleen invloed op je voeten, maar bijvoorbeeld ook op je benen en knieën. Kortom: op je volledige lichaamshouding. Hierdoor kan je in het begin mogelijk wat ongemakken ervaren. Gelukkig duurt deze fase bij de meeste mensen niet zo lang.

Steunzolen 2 tot 3 weken inlopen

We raden je aan om steunzolen niet meteen een volledige dag te dragen, maar rustig op te bouwen. Draag ze gedurende de eerste dagen een paar uur per dag. Haal de steunzolen uit je schoenen van zodra je ongemak of pijn ervaart. De volgende dag herhaal je dit patroon, maar probeer je ze iets langer te dragen. Na +- 2 – 3 weken zullen je voeten je nieuwe steunzolen gewoon zijn.

Wat als ik na 3 weken wennen toch nog pijn ervaar?

Went het na 3 weken nog steeds niet om steunzolen te dragen, dan kom je best even terug op controle bij VIGO. Onze orthopedische verstrekkers zullen op dat moment nagaan wat je klachten precies zijn en hoe we die het snelst kunnen verhelpen.

Steunzolen bij voetklachten

Als je steunzolen draagt om voetklachten te verhelpen zoals bijvoorbeeld hielspoor, holvoeten of platvoeten, dan zullen deze voetklachten niet meteen verdwijnen.

Na 4 tot 6 weken zou er bij het dragen van steunzolen door voetklachten wel een merkbaar verschil moeten zijn. Is dit na 6 weken niet het geval, dan raden we aan om contact op te nemen met de arts die je de steunzolen heeft voorgeschreven.

Heb je vragen over steunzolen?

Aarzel dan zeker ook niet om contact met ons op te nemen.

Ik neem contact op