Afspraak maken
Orthese bovenste ledemaat header image

Pijn aan de arm, elleboog, pols of hand kan vele oorzaken hebben. Vaak is deze pijn storend tijdens je dagelijkse activiteiten. Vooral als je die ledematen ook moeilijk kunt bewegen. Een orthese of brace helpt om ze te ondersteunen of beweging te versoepelen.

Je arts bepaalt welke brace je nodig hebt en of het om een geprefabriceerd exemplaar of maatwerk gaat. VIGO heeft verschillende vestigingen in België en is aanwezig in tal van ziekenhuizen waar we je snel kunnen helpen.

Orthese braces

Vinger, hand, pols en elleboog

Wanneer de arts je een orthese of brace voor je vinger, hand, pols of elleboog voorschrijft, dan is dit om het gewricht te ondersteunen, te corrigeren of te immobiliseren.

Het kan gaan om een standaardbrace, maatwerk of IMF (Immediate Fitting). Met deze laatste techniek maken we je orthese ter plaatse waardoor je meteen naar huis kan met een orthese die volledig is aangepast aan je noden.

Immediate Fitting Techniek

In deze video ontdek je stap voor stap hoe we te werk gaan. In no-time heb je een perfect passende brace.
Orthese voor schouder

Schouder

Wanneer je pijn hebt aan de schouder door bijvoorbeeld een operatie, dan geeft een brace ondersteuning. De brace helpt je ook om je schouder te immobiliseren.

We zoeken de brace die het beste bij je past. Dit kan een geprefabriceerde brace zijn of een brace op maat. Dat hangt af van het type letsel en de doelstelling waar je naartoe werkt.