Afspraak maken
Orthese onderste ledematen header image

Heb je pijn aan de voet, enkel of knie ten gevolge van bv. een (sport)trauma of een operatie? Dan kan je arts een brace voorschrijven om het gewricht te ontlasten of te ondersteunen.

Je arts bepaalt welke brace je nodig hebt en of het om een geprefabriceerd exemplaar of maatwerk gaat.

VIGO heeft verschillende vestigingen in België en is aanwezig in tal van ziekenhuizen waar we je hier snel mee kunnen helpen.

Enkel- en voetorthesen van VIGO

Enkel-voetorthesen

Enkel-voetorthesen ondersteunen, beschermen of corrigeren spieren en gewrichten in de voet of enkel. Tijdens het lopen en staan, maar ook in rust.

We bieden een brede waaier aan mogelijkheden: van een eenvoudige enkelbandage bij een sporttletsel tot een gesofisticeerde voetopheffer in carbon na het uitvallen van mobiliteitsfuncties. Je arts schrijft in overleg met onze paramedische zorgverstrekkers de best geschikte orthese voor jou voor.

Wil je de brace in je eigen schoen dragen? Of als een beugel die aan je schoen vastzit? Er bestaan veel verschillende soorten en verschillende materialen. Vertel ons wat je wenst en we bespreken samen de mogelijkheden.

VIGO biedt ook trendy (semi)-orthopedische schoenen aan die makkelijk zijn om te dragen in combinatie met een spalk

Knieorthesen

Knieorthesen

Knieproblemen komen zeer frequent voor. Een kniebrace of knieorthese zorgt voor ondersteuning, stabilisatie en/of correctie van de kniegewrichten en –spieren.

Er bestaan heel wat verschillende soorten braces van eenvoudige bandages tot geavanceerde producten. Welke je nodig hebt is afhankelijk van het trauma of de aandoening. We zijn aanwezig op tal van orthopedische of fysisch geneeskundige ziekenhuisdiensten Daar werken we nauw samen met gespecialiseerde artsen. Zo kunnen we je altijd snel van dienst zijn.

Orthese met luipaard design

Creatieveling?

Bekijk snel alle kleuren waarmee we jouw orthese kunnen opfleuren!
Download brochure
Heuporthese

Heuporthesen

Een heuporthese is een extern hulpmiddel dat de heupen in de juiste positie zet, ondersteunt, stabiliseert en beschermt.

Heb je klachten zoals bekkeninstabiliteit, een liesbreuk of heupluxatie? Dan kan een orthese helpen.

Prefab of volledig op maat, we zorgen ervoor dat je de juiste orthese krijgt. Welk type je nodig hebt, bespreken we met jou en je arts.