Afspraak maken
Halskraag header image

Een halskraag, een valhelm of redressiehelm biedt extra bescherming na een trauma, een operatie of bij een specifieke (neurologische) aandoening.

Orthesen voor hoofd en hals

Orthese voor de hals

Halskragen

Na een trauma (bv. een wervelbreuk of whiplash) of een operatie aan de hals moet je mogelijk een halsorthese of halskraag dragen. Een halskraagt helpt je om je nek te ontlasten. Ook bij een afwijking aan de hals of de nekwervels kan een arts beslissen om een halskraag voor te schrijven.

Er bestaat een ruim gamma van harde en zachte halskragen. De meest courante types kan je terugvinden in onze catalogus. Je arts zal je vertellen welke halskraag het meest geschikt is in jouw specifieke situatie.

Post-operatieve helm

Postoperatieve helmen

Een post-operatieve helm wordt voorgeschreven door een arts en biedt bescherming en ondersteuning na een chirurgische ingreep of trauma. VIGO heeft een uiteenlopend aanbod van postoperatieve helmen waarmee we je snel van dienst kunnen zijn.

Valhelm

Valhelmen

Als je moeilijk kan wandelen of je evenwicht bewaren, kan een arts je een valhelm voorschrijven. Die valhelm dient om het hoofd, gezicht, kin en/of kaak te beschermen. Ook in geval van epilepsie kan een valhelm nodig zijn. Bij VIGO kan je rekenen op een kwalitatief hoogstaande valhelm die er ook nog eens leuk uitziet. Je kan de helm namelijk zelf personaliseren door er een print op te zetten en het kleur te kiezen.

Bij VIGO kan je ook Ribcap verkrijgen. Ribcap is geen helm, maar wel een muts die op een unieke en stijlvolle manier bescherming biedt. Heel geschikt voor outdoor activiteiten. Het leuke is dat deze mutsen niet opvallen als beschermend materiaal, maar wel als trendy modeaccessoire. Ze zijn beschikbaar in verschillende maten en kleuren.

redressiehelm voor kinderen

Redressiehelmen

Een redressiehelm corrigeert de schedelvervormingen of -afwijkingen bij zuigelingen. Vaak gaat het dan om een asymmetrische afgeplatte schedel (plagiocefalie), een afplatting centraal op het achterhoofd (brachycefalie) en een vroegtijdige sluiting van de schedelnaden (craniosynostose). Bij een schedelvervorming kan je arts een redressiehelmpje voorschrijven om de vergroeiing te corrigeren. Dit gebeurt meestal tot de leeftijd van 2 jaar.

VIGO heeft speciaal opgeleide zorgverstrekkers die je kindje volgen gedurende het ganse proces. Regelmatig kom je op controle en passen we de helm aan volgens de evoluerende schedelvorm. Door middel van moderne scanapparatuur kan de brengen we de verandering nauwkeurig in beeld.

Het helmpje heeft in eerste instantie een medische functie. Toch zorgen we ervoor dat een redressiehelmpje er ook leuk uitziet. Je krijgt de mogelijkheid de kleur en eventuele prints zelf te kiezen.

VIGO in de buurt

Er is steeds een VIGO-vestiging bij jou in de buurt.

VIGO heeft meerdere vestigingen in heel België. Wij zijn eveneens aanwezig in tal van ziekenhuizen, patiëntencentra, woonzorgcentra en andere verzorgingsinstellingen.

Contacteer ons voor de dichtstbijzijnde dienst in jouw buurt.

Contacteer ons