Afspraak maken
Korset header image

Een korset, zitschaal, ligorthese of sta-apparaat dient ter ondersteuning van de romp, het gebied tussen schouders en heupen. Wanneer dit lichaamsdeel ondersteuning of correctie nodig heeft, schrijft de arts een romporthese voor. Soms is een bestaande, geprefabriceerde orthese aangewezen om uw klachten te verminderen. Die hebben we altijd voorradig in standaard maten. Voldoen deze ortheses niet? Of moeten er correcties gebeuren? Dan maken we ze op maat.

Wit korset en gekleurd korset

Korsetten

Een orthopedisch korset is een orthese die je rondom de rug of de borstkas draagt. Ze worden bij verschillende soorten aandoeningen voorgeschreven. Bijvoorbeeld een hernia, postoperatief, bij stressfracturen of scoliose.

VIGO is specialist in korsetten. We hebben verschillende soorten korsetten. Dit gaat van een eenvoudig steunverband tot op maat gemaakte korsetten zoals bv. het Boston korset, het Chêneau korset of de Wilmington brace. We maken ze altijd in samenspraak met de voorschrijvende arts en eventueel de behandelende therapeut. Kwaliteit is onze prioriteit. We streven ernaar om korsetten te maken met het beste materiaal en de hoogste afwerkingsgraad

In onze VIGO-servicepunten hebben we een ruim gamma korsetten op stock. Dankzij onze ervaren bandagisten kunnen we je vlot en snel helpen. Wanneer je minder mobiel bent of in een woonzorgcentrum verblijft, kunnen we ook bij jou langskomen.

Blauwe zitschaal

Zitschalen

Een zitschaal is een op maat gemaakte zitvoorziening die een correcte zithouding ondersteunt.

Dit kan gaan om een zachte of een harde zitschaal, met basisondersteuning of net zeer uitgebreid. We vervaardigen ze steeds uit innovatieve materialen : duurzaam, vlekbestendig, ruime keuze wat betreft kleuren en afwerkingsmaterialen, ....

Je kan ook bij ons terecht voor manuele of elektrische onderstellen.

NIEUW: 3D-Geprinte zitschalen

Bij VIGO zijn we altijd op zoek naar manieren om onze orthopedische hulpmiddelen te verbeteren en zo de beste zorg te bieden aan onze patiënten. Met de introductie van onze 3D-geprinte zitschaal hebben we niet alleen een hulpmiddel ontwikkeld dat ergonomisch correcte ondersteuning biedt, maar ook duurzaamheid hoog in het vaandel draagt.

Zonder in te boeten aan de kwaliteit en het comfort van de gebruiker, hebben we dankzij een geavanceerde digitaliserings- en 3D-printtechnologie een zitschaal gecreëerd die minder restmateriaal geeft en milieuvriendelijker kan geproduceerd worden. Daarnaast geeft deze nieuwe techniek de garantie op 100% accurate reproductie van de maatname.

Dynamische ligorthese DINA Sleep Dynamische ligorthese DINA Sleep

Ligorthesen

Een ligorthese helpt om een comfortabele en gecorrigeerde lighouding aan te nemen. Ze kan voor heel wat verlichting zorgen en ondersteunt optimaal. Maatwerk of geprefabriceerd? Je kan voor alle soorten bij ons terecht. De kleur en afwerking kies je zelf. Vraag ons gerust meer info.

De zorgsector heeft steeds meer nood aan specifieke oplossingen om patiënten of bewoners te positioneren in een comfortabele lighouding. VIGO ontwikkelde daarom de DINA Sleep ligorthese.

De DINA Sleep is een volledig dynamische ligorthese.

In tegenstelling tot standaard positioneringskussens en uitgefreesde statische ligorthesen, wordt DINA Sleep modulair opgebouwd uit positioneringskussens en positioneringssteunen. Op die manier is het systeem volledig aanpasbaar aan de noden van elke patiënt. Het concept laat bovendien toe om te kiezen tussen een positionering in ruglig of zijlig in éénzelfde orthese.

Dina Sleep

Een totaal nieuw concept dat optimaal lig- en slaapcomfort biedt.